• (0212 466 22 73) - (0545 740 26 45)
Corona COVİD-19 </br>ve Diş Tedavisi

23 Nisan 2021 Cuma

Corona COVİD-19
ve Diş Tedavisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, kişiden kişiye hızlı bir şekilde yayılıyor. Eğer ateş, öksürük, kas ağrısı gibi belirtileniz varsa ya da yurt dışından geldiyseniz diş muayenenizi erteleyin.

 Koronavirüs, dünyada 100'den fazla ülkeye yayıldı. Birçok ülkede virüs kalabalık ortamlardan yayılmaya başlaması ile Koronavirüsten korunmak için çevremizdeki birçok kişi, verilen tavsiyeler doğrultusunda kendince önlemlere uymalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü'nün standartlarda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılara mutlak suretle uyulması ve takip edilmesi gerektiğini açıkladı.
 
Tüm Sağlık Çalışanları gibi Diş Hekimleride Yüksek Riskli
 
Diş hekimleri maske, elbise ve eldivenlerle çalışmaya alışkındır. Koronavirüs havadan bulaşan bir virüs olduğundan, cerrahi maskeler yeterli olmaz. Küçük bir ihmal yüzünden bile virüse yakalanma oranımız çok yüksek.
 
Diş Hekimlerinin alınabileceği önlemler:
Yüz şeffaf maskelerle, gözler de gözlükle tükürük veya kan sıçramasına karşı korunmalıdır.
Tek kullanımlık cerrahi önlük giyilmelidir.Hiçbir diş aletine çıplak elle dokunmamalıyız.
Maske, önlük ve gözlüğü çıkarırken yüzünüze dokunmamaya çok dikkat edilmelidir.
Her işlem sonrası mutlaka el ve yüz kapsamlı bir şekilde yıkanmalıdır.
Bilinçli olmayan hastaları bilinçlendirmeliyiz.
Sık tokalaşmadan, temastan uzak durulmalıdır.
 
Diş tedavilerinde alınabilecek önlemler:
Peş peşe hasta alınmamalıDiş hekimi mecbur olmadıkça peş peşe hasta almamalı.
Odaların her hasta işleminden sonra havalandırılması, tedavi ünitelerinin dezenfekte solüsyonu ile temizlenmesi ve dezenfekte işleminden sonra da en az yarım saat odanın kullanılmaması gerekiyor.
Diş hekimi randevunuz acil değilse öteleyin.Sosyal izolasyonun şart olduğu bugünlerde sizin diş hekimine gitmeniz sokağa çıkmanız, muayenehanede bekleme odasında başka hastalarla temas etmeniz, belki de enfekte olan kişilerle aynı havayı solumanız anlamına geliyor. Bu riski göze almamak için eğer diş rahatsızlığınız acil değilse mutlaka 1.5- 2 ay sonrasına erteleyin.Acil durumlarda korunarak tedavinizi yaptırın.Eğer dişinizde ağrı, apse var ise, diş etiniz şiştiyse, kanal tedaviniz yapılacaksa, önceden çekilen dişlerinizin dikişleri alınacaksa ki bunlar acil kapsamına girer erteleme söz konusu olamaz. Mümkün olan en koruyucu şekilde ve az temasla tedavinizi yaptırmalısınız.
Randevunuza tam zamanında gidin.Randevu saatinize en yakın sürede muayenehanede olmalısınız ki bekleme salonunda diğer bekleyen kişilerle temasınızı en aza indirin.
Önemli bir başka noktada randevuya yalnız gitmeniz gerekiyor. Bekleme salonunun kalabalıklaşması enfekte olabilecek kişi sayısını da artırabilir.14 gün kuralına mutlaka uyunBazı hastalarımız sadece diş tedavisi için yurt dışından geliyor ya da Türkiye seyahatinde diş sıkıntısı ortaya çıkabiliyor. Bu durumda lütfen 14 gün kuralına uyun ve kendinizi toplumdan izole ederek bekleyin.